af1
af2
afb3
afbv
 
afb4
afb5
afb9
afb7
 

Welke voordelen biedt de training 'Pumps! Maak je eigen Magazine'?

Pumps wit

1. Een interactieve training voor secretaresses ‘Maak je eigen Magazine’

 • met daadwerkelijk een magazine als eindproduct met de naam Pumps! Magazine. We hebben inmiddels vier edities van dit secretaressemagazine succesvol gelanceerd.
 • Ambitie van de training is om door gerichte vakontwikkeling secretaresses op een hoger plan te brengen.
 • Speciaal bedoeld voor secretaresses die met en van elkaar willen leren.
 • Kortom: een training die gericht is op zowel vaardigheden trainen als teambuilding.
 • De deelnemers worden getraind in tekst- en beeldredactie, het vak van bladenmaken en vormgeving van een tijdschrift.
 • Ook projectplanning en advertentieacquisitie komen aan bod.
 • In het dagelijks functioneren is dit direct toepasbaar.Foto_IJkpersoon
 • Zo zal je beter inschatten wat er nodig is voor het publiceren van informatie.
 • Besef je dat je altijd schrijft voor een bepaalde doelgroep, waarop de informatie afgestemd dient te worden.
 • Ben je zelf in staat om teksten te schrijven die geschikt zijn voor zowel papieren uitingen als een website.
 • Weet je welk beeldmateriaal geschikt is voor publicatie op web of print.
 • En heb je meer inzicht in de kosten (en baten!) van het maken van diverse publicaties.

  Foto IJkpersoon Foto de juiste afbeelding

2. Direct toepasbaar

3. Verdien zelf de kosten terug

Advertentie SBB PADe kosten van de training zijn EUR 495,00 per persoon. Bijkomend voordeel is dat de opbrengsten van de advertentiewerving door de secretaresses komen na aftrek van de opmaakkosten ten goede aan de deelnemers. Bij de laatste editie van Pumps! werd € 3.300,00 gegenereerd.

Voor het cursusbedrag verzorgen wij twee trainingsdagen. De eerste dag is een hele dag waarop je kennismaakt met het vak van bladenmaken en het magazine helemaal inhoudelijk uitdenkt inclusief een taakverdeling. Vervolgens zijn er vier weken redactietijd en werken we samen met alle deelnemers toe naar de tweede trainingsdag, die bestaat uit een ochtend of een middag, waarop we het magazine afmaken in een creatieve redactievergadering.

Advertentie SGD


4. Intensieve begeleiding

Tijdens de trainingsdagen worden de deelnemers intensief begeleid door de hoofdredacteur en medewerkers van het reclamebureau. Tussen de eerste en de tweede trainingsdag zit dus vier weken (wederom intensief begeleide) redactietijd. Beide dagen zijn inclusief eten en drinken én materiaalkosten. Elke trainingsgroep is minimaal 10, maximaal 15 deelnemers groot.


Zeg je nu 'Ja, ik wil' neem dan contact op met hoofdredacteur Ingrid Geul.

Het programma van Pumps! Magazine - Pumps! vormt

1e dag

De 1e dag is een hele dag (10.00 - 17.00) inclusief lunch.

We trappen af met een echte redactievergadering. Hierin wordt met elkaar bepaald wie de lezers van het magazine zijn en welke onderwerpen er aan bod komen. Jullie vullen de vaste rubrieken in van het magazine binnen de bladpijlers: collega's en werksfeer, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, lifestyle en privé en lekker werken.

Collage Brainstorm


Tussenperiode

4 tot 6 weken

Er is tussen de twee dagen vier weken tijd voor het verzamelen en schrijven van de inhoud. Jullie gaan zelf aan de slag met desk research, interviews, artikelen schrijven en beeldmateriaal zoeken. Ook zijn jullie verantwoordelijk voor de advertentiewerving om voor inkomsten te zorgen. Vier weken lijken kort maar met een flinke dosis enthousiasme en goed samenwerken is het zeker haalbaar!

Collage Groepintraining


2e dag

De terugkomdag is een dagdeel (10.00 - 14.00 uur) inclusief lunch.

Tijdens de tweede redactievergadering gaan jullie het magazine afronden! Alles staat in het teken van vormgeving en productie. Vlak voor de deadline wordt de laatste hand gelegd aan het hoofdartikel, de cover en de koppen. Dit gebeurt onder leiding van de bladmanager en de hoofdredacteur, samen met een ervaren vormgever van het reclamebureau. Na de deadline is het magazine klaar om online gepubliceerd te worden.

Collage eigenmagazineeenfeit


Jullie eigen magazine is een feit!

Foto Eigen magazine een feit


Locatie

Wil jij ook meedoen met het maken van een Pumps! Magazine? Geef je dan op als redactielid.

De Pumps! Magazines - Pumps! durft

Kies hier welk Pumps! Magazine je digitaal wilt bekijken:

coverrozecovergroencoverpaars

cover pumps 4e editie5e editie pumps coverPumps 6e editie Cover

Van secretaresse naar Leading Lady

 

De secretaressefunctie is veranderd, en verandert nog steeds

De afgelopen jaren is de functie van secretaresse behoorlijk veranderd. Zij is allang niet meer de type-, kopieer- en ontvangstdame.  Er is echt wezenlijk iets veranderd in de functie van de managementsupporter.

Waar de manager tegenwoordig behoefte aan heeft

De manager weet tegenwoordig heel goed zelf zijn zaken te regelen. Alleen als het complexer wordt schakelt de manager zijn assistent in. Waar de huidige manager en directeur veel behoefte aan heeft is een meedenkende secretaresse, die van te voren al weet wat er gaat gebeuren en de zaken al geregeld heeft voordat hij er zelf aan denkt of om moet vragen.

Waarschijnlijk herken je het volgende:

Je bent (directie)secretaresse, officemanager, managementassistente of personal assistant en je taken zijn steeds meer aan het verschuiven. Je krijgt extra werkzaamheden die eigenlijk bij een andere functie thuis horen. En dan bedoel ik voornamelijk Marketing en communicatie, Personeelstaken, de Ondernemingsraad en Projecten.

Je weet er best mee om te gaan, maar het puntje op de i lukt je niet echt. Niemand weet het, maar eigenlijk doe je de werkzaamheden puur intuïtief. En dat lukt best aardig. Niks mis mee. Je voelt je echter wel onzeker. En als je (goedbedoelde) opmerkingen krijgt over de uitvoering van deze nieuwe werkzaamheden nemen die onzekerheden alleen maar toe.

Op den duur voel je je opgebrand of in ieder geval te moe om nog iets nieuws te ondernemen. Je doet zoveel op eigen kracht, het stijgt je nu boven het hoofd. Door de geringe energie die je nog over hebt laat je je leiden door de dingen van de dag. Je neemt geen nieuwe initiatieven meer, want je hebt het al druk genoeg.

Uit ervaring weet ik hoe je in je zelfvertrouwen groeit als je meer kennis van zaken hebt. Verdiep je in een onderwerp en je kunt er beter over meepraten, in handelen en nog beter: in adviseren. Jouw rol als sparringpartner van je manager wordt dan van grote(re) betekenis.

Hoe jij het verschil kan maken

Die gunfactor om anderen te leren hoe je het verschil kan maken was voor mij de reden om trainingen te ontwikkelen en individuele en/of groepscoaching aan te bieden.
Managementondersteuning is een prachtig vak, dat écht bijdraagt aan de fundering van een bedrijf of organisatie. Het is de kunst om de meerwaarde ervan te zien en te laten zien. Het wordt tijd voor verandering van jezelf!

Veranderen = vooruitzien

Met kennis heb je kracht. Als je veel weet van een bepaald onderwerp dan kun je er over meepraten. Maar lukt het ook betet om zelfstandig taken uit te voeren. En het allerbelangrijkst: je voelt je zekerder en dus durf je te doen, durf je te ondernemen. Zie vooruit over welk onderwerp je mee wilt praten. Doe kennis op. Via netwerken, het volgen van trainingen of in inschakelen van een secretaressecoach.

Van secretaresse naar Leading Lady

De trainingen, gesprekken, coaching, intervisie zijn erop gericht jou als secretaresse naar een hoger level te brengen.
Van secretaresse naar Leading Lady.

Wil je ook van secretaresse naar Leading Lady? Neem vrijblijvend Contact op. 

Leading Lady neemt het voortouw en komt met resultaat.