af1
af2
afb3
afbv
 
afb4
afb5
afb9
afb7
 

Van secretaresse naar Leading Lady

 

De secretaressefunctie is veranderd, en verandert nog steeds

De afgelopen jaren is de functie van secretaresse behoorlijk veranderd. Zij is allang niet meer de type-, kopieer- en ontvangstdame.  Er is echt wezenlijk iets veranderd in de functie van de managementsupporter.

Waar de manager tegenwoordig behoefte aan heeft

De manager weet tegenwoordig heel goed zelf zijn zaken te regelen. Alleen als het complexer wordt schakelt de manager zijn assistent in. Waar de huidige manager en directeur veel behoefte aan heeft is een meedenkende secretaresse, die van te voren al weet wat er gaat gebeuren en de zaken al geregeld heeft voordat hij er zelf aan denkt of om moet vragen.

Waarschijnlijk herken je het volgende:

Je bent (directie)secretaresse, officemanager, managementassistente of personal assistant en je taken zijn steeds meer aan het verschuiven. Je krijgt extra werkzaamheden die eigenlijk bij een andere functie thuis horen. En dan bedoel ik voornamelijk Marketing en communicatie, Personeelstaken, de Ondernemingsraad en Projecten.

Je weet er best mee om te gaan, maar het puntje op de i lukt je niet echt. Niemand weet het, maar eigenlijk doe je de werkzaamheden puur intu├»tief. En dat lukt best aardig. Niks mis mee. Je voelt je echter wel onzeker. En als je (goedbedoelde) opmerkingen krijgt over de uitvoering van deze nieuwe werkzaamheden nemen die onzekerheden alleen maar toe.

Op den duur voel je je opgebrand of in ieder geval te moe om nog iets nieuws te ondernemen. Je doet zoveel op eigen kracht, het stijgt je nu boven het hoofd. Door de geringe energie die je nog over hebt laat je je leiden door de dingen van de dag. Je neemt geen nieuwe initiatieven meer, want je hebt het al druk genoeg.

Uit ervaring weet ik hoe je in je zelfvertrouwen groeit als je meer kennis van zaken hebt. Verdiep je in een onderwerp en je kunt er beter over meepraten, in handelen en nog beter: in adviseren. Jouw rol als sparringpartner van je manager wordt dan van grote(re) betekenis.

Hoe jij het verschil kan maken

Die gunfactor om anderen te leren hoe je het verschil kan maken was voor mij de reden om trainingen te ontwikkelen en individuele en/of groepscoaching aan te bieden.
Managementondersteuning is een prachtig vak, dat ├ęcht bijdraagt aan de fundering van een bedrijf of organisatie. Het is de kunst om de meerwaarde ervan te zien en te laten zien. Het wordt tijd voor verandering van jezelf!

Veranderen = vooruitzien

Met kennis heb je kracht. Als je veel weet van een bepaald onderwerp dan kun je er over meepraten. Maar lukt het ook betet om zelfstandig taken uit te voeren. En het allerbelangrijkst: je voelt je zekerder en dus durf je te doen, durf je te ondernemen. Zie vooruit over welk onderwerp je mee wilt praten. Doe kennis op. Via netwerken, het volgen van trainingen of in inschakelen van een secretaressecoach.

Van secretaresse naar Leading Lady

De trainingen, gesprekken, coaching, intervisie zijn erop gericht jou als secretaresse naar een hoger level te brengen.
Van secretaresse naar Leading Lady.

Wil je ook van secretaresse naar Leading Lady? Neem vrijblijvend Contact op. 

Leading Lady neemt het voortouw en komt met resultaat.