Archief Secretaresse Groeidag

Dankzij de inzet van de trainers en het enthousiasme van de deelnemers werd de Secretaresse Groeidag weer een geslaagde dag. Op de dag zelf zijn evaluaties ingevuld over de trainingen, zie hieronder. De dag als geheel, georganiseerd op locatie 'De Tussentijd' te Maarn, werd beoordeeld met een dikke 8!

Op 14 mei 2013 verzorgden en wij de training 'Werkplanning en efficiënt e-mailmanagement' voor de secretaresses van Rabobank International Grootbedrijf.

18 april 2013 

Tien secretaresses van SPIE Industry hebben hier heel hard aan gewerkt. Ze zijn enorm trots op het resultaat. Anders wij wel!

Klik hier voor de digitale versie van Pumps! Magazine, 4e editie.

Pumps! Magazine wordt gemaakt door en voor mensen uit het secretaressevak en komt tot stand via de training “Maak je eigen Magazine.” Met deze training wordt aangetoond dat het mogelijk is om te leren schrijven én beeldmateriaal te beoordelen in één trainingsdag + vier weken begeleiding. 

Elke Secretaresse Groeidag nodigen we secretaresses uit te groeien en onbekende talenten van zichzelf te ontdekken.

Thema Secretaresse Groeidag 

sgd-23-11-12 evaluatiefoto'Jezelf nog meer profileren' was het thema van najaar 2012.
Jezelf profileren door persoonlijke ontwikkeling, het bijleren van specifieke vaardigheden en het vergaren van extra kennis op je vakgebied.

Een secretaresse staat graag in de schaduw van haar manager. Lekker veilig en vooral niet te veel op de voorgrond. Echter, in deze veranderende markt wordt verlangd anders te werken. Dat betekent een prominentere rol voor de secretaresse. Het is nu extra belangrijk te laten zien wie je nu eigenlijk bent.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerden wij een Secretaresse Groeidag voor de secretaresses van DSM.

De ochtend werd gevuld met een drie uur durende plenaire sessie met als onderwerp ‘Typisch jij, scoren vanuit je vrouwelijke talenten’ onder leiding van Anja Beerepoot en Mirjana Smolic van Female Factor.

Vooruitstrevende Secretaresse Groeidag

In deze novembermaand togen we met een 20-tal managementondersteuners naar Microsoft. Hier werden we ontvangen door de twee directiesecretaresses Kelly en Brigitte. Microsoft werkt al jaren volgens het principe 'Het Nieuwe Werken' (HNW). Speciaal voor ons legden de twee directiesecretaresses ons uit wat dit in de praktijk betekent. Kernwoorden: zelfmanagement, vertrouwen, eigen werktijd indelen, balans werk/privé, slimmer en virtueel werken én omarm de nieuwe techniek.

19 april 2014 

2004 was het jaar dat wij begonnen we met de voorbereidingen van de 1e Secretaresse Groeidag. Daar hebben we ruim de tijd voor genomen. Deze eerste Groeidag vond pas aan het einde van dat jaar plaats. We brachten trainers bij elkaar; bespraken de vraagstukken die onder de secretaresses leefden en die leidraad zouden zijn in de workshops; we verzamelden adressen van degenen die in de managementondersteuning werkten; en we bezochten beurzen om onze doelgroep te ontmoeten.