Vooruitstrevende Secretaresse Groeidag

In deze novembermaand togen we met een 20-tal managementondersteuners naar Microsoft. Hier werden we ontvangen door de twee directiesecretaresses Kelly en Brigitte. Microsoft werkt al jaren volgens het principe 'Het Nieuwe Werken' (HNW). Speciaal voor ons legden de twee directiesecretaresses ons uit wat dit in de praktijk betekent. Kernwoorden: zelfmanagement, vertrouwen, eigen werktijd indelen, balans werk/privé, slimmer en virtueel werken én omarm de nieuwe techniek.

Tafelgesprek 

Om alle aanwezige deelnemers van de Secretaresse Groeidag een goede kans te geven vragen te stellen was er een tafelgesprek.
Vragen waren o.a.:

  •     Uit welke elementen bestaat HNW?
  •     Wat zijn de valkuilen?
  •     Hoe introduceer je HNW binnen een organisatie?
  •     Welke tools zijn nodig voor HNW?
  •     Hoe werkt HNW voor de Officemanager, receptioniste, personeelsmanager?

microsoft1  microsoft4

Eén van de deelnemers vertelde: "Ik volg deze Secretaresse Groeidag workshop Het Nieuwe Werken (HNW) met name om inzicht te krijgen wat het precies behelst. Ik werk bij een kleine organisatie met veel thuiswerkers (en drukke    agenda's) waardoor afspraken zich moeilijk laten plannen en de interne communicatie verbeterd zou kunnen worden. Ik ben zoekende of HNW daarin een oplossing kan bieden of dat het mogelijk is om bepaalde elementen er van te introduceren binnen onze organisatie." 

Rondleiding  bij Microsoft

Na het gesprek met de directiesecretaresses kregen we een rondleiding  door Microsoft.
Alle aspecten die aangekaart waren konden we nu met eigen ogen aanschouwen, wat het verhaal nog completer maakte
 
microsoft3   microsoft2

 

Effectief Beeldschermlezen

Tijdens het andere dagdeel van de Secretaresse Groeidag was voor de gehele groep de workshop 'Flexlezen = Effectief Beeldschermlezen' .  workshopflexlezen proread

Waarom Beeldschermlezen?

Veel bedrijven zijn bezig om papierarm of zelfs papierloos te gaan werken. We krijgen daarom steeds meer te maken met het lezen vanaf een beeldscherm.
Denk hierbij ook aan Het Nieuwe Werken (HNW) en Flexwerken.  

Wil je een secretaressedag organiseren voor alle assistenten van het management in jouw organisatie? Laat je dan inspireren. Bekijk het archief met artikelen van verschillende groeidagen.

Bel Leading Lady Ingrid Geul om je te helpen de secretaressedag te organiseren. Dan wordt het zeer zeker een succes!