De managementassistente, -ondersteuner, personal assistant, officemanager of (directie)secretaresse heeft een spilfunctie in de organisatie: zij is úw Leading Lady. Dat blijkt in de dagelijkse praktijk, want hoe beter zij haar werk doet, des te meer collega's op haar ondersteuning gaan rekenen. Als hierdoor de werkdruk toeneemt kán een ongezonde situatie ontstaan. Leading Lady biedt verschillende oplossingen:

Procedures vastleggen én -houden (time management)

Een andere manier om de werkdruk binnen redelijke perken te houden, is het werken volgens duidelijke procedures. Dit betekent bijvoorbeeld dat er met de collega's en (interne) klanten goede afspraken komen over het aanleveren van werk en het vaststellen van deadlines. Zo voorkomen we dat er een onrealistische hoeveelheid werk bij het secretariaat komt te liggen. Leading Lady helpt met het opstellen, beschrijven en intern presenteren van een heldere procedureset. Leading Lady stelt zich in dit proces op als de persoonlijke coach, op wie de secretarieel medewerkers altijd kunnen terugvallen.
Zoek je eerder een training of een workshop op dit vlak, kijk dan op www.secretaressegroeidag.nl Leading Lady is initiatiefnemer van de Secretaresse Groeidag, een dag waarop je wordt bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen in de secretaressebranche.

MS Office optimaal benutten

De bekende programma's van Microsoft Office of 365 (Word, Outlook, Excel) zijn veelzijdige hulpmiddelen die veel tijd kunnen besparen. Er zijn echter maar weinig mensen die ook daadwerkelijk álle mogelijkheden van het Office-pakket benutten. Juist wie er dagelijks mee werkt, zal profijt hebben van de training van Leading Lady. Wij stellen samen met de medewerkster een trainingsprogramma op dat nauw aansluit bij haar behoefte. Vervolgens krijgt ze de training op de eigen werkplek, zodat ze leert terwijl ze werkt. De collega's hoeven haar dus niet te missen! Bijkomend voordeel: de professional die de medewerkster traint, kan haar óók adviseren over mogelijke manieren om de overige werkzaamheden te stroomlijnen.

Communicatie 

Naast kennisverdieping en personal coaching heeft Leading Lady ook oplossingen om de expertise van het secretariaat te verbreden. Zo zijn er speciale trainingen "klantgericht werken" en "de kracht van netwerken" voor een effectievere manier van communiceren en klantenbinding.

Trainingen 

Trainingen die Leading Lady Ingrid Geul in eigen beheer ontwikkeld heeft zijn:

• Georganiseerd werken doe je met een helder hoofd.
• Xtra Outlookkennis voor effectief gebruik
• De Kracht van Netwerken.
• Effectief Samenwerken.
• Klantgericht werken = communiceren.
• Telefonische acquisitie.
• Pumps! Magazine, Maak je eigen Magazine.

Bent u geïnteresseerd? Contact u vrijblijvend uw Leading Lady.

Coaching

Kijk voor coaching op pagina coaching on the job en personal assistance

afb8
afb7