Nieuwste editie van Pumps! Magazine 
10 werkzoekende secretaresses geven zich bloot!

Hoe meer mensen Pumps! lezen des te groter is de kans dat deze secretaresses weer een nieuwe werkgever vinden.

Pumps! Magazine

U bevindt zich hier:Home»Secretaresse Nieuwe Stijl

van secretaresse naar TOP secretaresse

22 mei 2014

Van secretaresse naar Leading Lady

 

De secretaressefunctie is veranderd, en verandert nog steeds

De afgelopen jaren is de functie van secretaresse behoorlijk veranderd. Tien jaar geleden zag ik die verandering al aankomen. En nu ervaart iedereen dat er wezenlijk iets is veranderd in de functie van de managementsupporter.

 

Waar de manager tegenwoordig behoefte aan heeft

De manager weet tegenwoordig heel goed zelf zijn zaken te regelen. Alleen als het complexer wordt schakelt de manager zijn assistent in. Waar de huidige manager en directeur veel behoefte aan heeft is een meedenkende secretaresse, die van te voren al weet wat er gaat gebeuren en de zaken al geregeld heeft voordat hij er zelf aan denkt of om moet vragen.

 

Waarschijnlijk herken je het volgende:

Je bent (directie)secretaresse, officemanager, managementassistente of personal assistant en je taken zijn steeds meer aan het verschuiven. Je krijgt extra werkzaamheden die eigenlijk bij een andere functie thuis horen. En dan bedoel ik voornamelijk Marketing en communicatie, Personeelstaken, de Ondernemingsraad en Projecten.

Je weet er best mee om te gaan, maar het puntje op de i lukt je niet echt. Niemand weet het, maar eigenlijk doe je de werkzaamheden puur intuïtief. En dat lukt best aardig. Niks mis mee. Je voelt je echter wel onzeker. En als je (goedbedoelde) opmerkingen krijgt over de uitvoering van deze nieuwe werkzaamheden nemen die onzekerheden alleen maar toe.

Op den duur voel je je opgebrand of in ieder geval te moe om nog iets nieuws te ondernemen. Je doet zoveel op eigen kracht, het stijgt je nu boven het hoofd. Door de geringe energie die je nog over hebt laat je je leiden door de dingen van de dag. Je neemt geen nieuwe initiatieven meer, want je hebt het al druk genoeg.

 

Zelfvertrouwen

Uit ervaring weet ik hoe je in je zelfvertrouwen groeit als je meer kennis van zaken hebt. Verdiep je in een onderwerp en je kunt er beter over meepraten, in handelen en nog beter: in adviseren. Jouw rol als sparringpartner van je manager wordt dan van grote(re) betekenis.

 

Hoe jij het verschil kan maken

Door het volgen van praktijkgerichte HBO-niveau trainingen, op verschillende data in het jaar, ontwikkel je jezelf snel naar een hoger niveau die voor iedereen zichtbaar is. 

Veranderen = vooruitzien

In plaats van op één dag heel veel kennis tot je te nemen en met een hoofd vol informatie huiswaarts te keren verspreiden we de trainingen over diverse data in het jaar. Je hebt als deelnemer zelf de keuze om met een trainer één op één te werken of te delen met maximaal acht andere vakgenoten.

Van secretaresse naar Leading Lady / van MBO naar HBO / van reactief naar proactief

Het voordeel van meerdere dagen is dat je als deelnemer een band opbouwt met de trainer en je de mogelijkheid hebt om op verschillende dagen je praktijksituaties te bespreken. Volg je met andere vakgenoten de trainingen dan haal je hier ook voordeel uit. Na een dag ken je de mensen uit je groep, leer je van de anderen en ben je eerder geneigd om vraagstukken met elkaar te delen.

De trainingen, gesprekken, coaching, intervisie en andere verrassende elementen zijn erop gericht jou als secretaresse naar een hoger level te brengen
Van secretaresse naar Leading Lady.

Kijk ter inspiratie naar de zorgvuldig gekozen trainingsonderwerpen.