U bevindt zich hier:Home»Leading Lady Day staat voor >>

Van secretaresse naar Leading Lady

 

De secretaressefunctie is veranderd, en verandert nog steeds

De afgelopen jaren is de functie van secretaresse behoorlijk veranderd. Zij is allang niet meer de typemiep en ontvangstdame. Dat was tien jaar geleden al niet meer zo toen Leading Lady de Secretaresse Groeidag introduceerde. En nu weer tien jaar verder is er echt wezenlijk iets veranderd in de functie van de managementsupporter.

 

Waar de manager tegenwoordig behoefte aan heeft

De manager weet tegenwoordig heel goed zelf zijn zaken te regelen. Alleen als het complexer wordt schakelt de manager zijn assistent in. Waar de huidige manager en directeur veel behoefte aan heeft is een meedenkende secretaresse, die van te voren al weet wat er gaat gebeuren en de zaken al geregeld heeft voordat hij er zelf aan denkt of om moet vragen.

 

Waarschijnlijk herken je het volgende:

Je bent (directie)secretaresse, officemanager, managementassistente of personal assistant en je taken zijn steeds meer aan het verschuiven. Je krijgt extra werkzaamheden die eigenlijk bij een andere functie thuis horen. En dan bedoel ik voornamelijk Marketing en communicatie, Personeelstaken, de Ondernemingsraad en Projecten.

Je weet er best mee om te gaan, maar het puntje op de i lukt je niet echt. Niemand weet het, maar eigenlijk doe je de werkzaamheden puur intuïtief. En dat lukt best aardig. Niks mis mee. Je voelt je echter wel onzeker. En als je (goedbedoelde) opmerkingen krijgt over de uitvoering van deze nieuwe werkzaamheden nemen die onzekerheden alleen maar toe.

Op den duur voel je je opgebrand of in ieder geval te moe om nog iets nieuws te ondernemen. Je doet zoveel op eigen kracht, het stijgt je nu boven het hoofd. Door de geringe energie die je nog over hebt laat je je leiden door de dingen van de dag. Je neemt geen nieuwe initiatieven meer, want je hebt het al druk genoeg.

Uit ervaring weet ik hoe je in je zelfvertrouwen groeit als je meer kennis van zaken hebt. Verdiep je in een onderwerp en je kunt er beter over meepraten, in handelen en nog beter: in adviseren. Jouw rol als sparringpartner van je manager wordt dan van grote(re) betekenis.

 

Hoe jij het verschil kan maken

Die gunfactor om anderen te leren hoe je het verschil kan maken was voor mij tien jaar geleden de reden de Secretaresse Groeidag te introduceren. Dat heeft me – en vele trainers met mij – veel voldoening gegeven. Echter, we kregen ná zo'n Groeidag steeds meer het gevoel "daar gaat ze en nu maar hopen dat ze het redt". En dat gevoel werd steeds sterker. Dus vonden we dat het tijd werd voor verandering!

 

Veranderen = vooruitzien

Omdat wij graag op de zaken vooruit lopen en dat ook willen uitdragen verandert het concept van de Secretaresse Groeidag.

In plaats dat secretaresses op één dag heel veel kennis tot zich nemen en met een hoofd vol informatie huiswaarts keren verspreiden we het nu over meer dagen. Waarin de secretaresses zelf de keuze hebben om met een trainer één op één te werken of te delen met maximaal acht andere vakgenoten.

 

Van secretaresse naar Leading Lady

Het voordeel van meerdere dagen of dagdelen is dat je als deelnemer een band opbouwt met de trainer en je de mogelijkheid hebt om op verschillende dagen je praktijksituaties te bespreken. Volg je met andere vakgenoten de trainingen dan haal je hier ook voordeel uit. Na een dag ken je de mensen uit je groep, leer je van de anderen en ben je eerder geneigd om vraagstukken met elkaar te delen.

De trainingen, gesprekken, coaching, intervisie en andere verrassende elementen zijn erop gericht jou als secretaresse naar een hoger level te brengen.
Van secretaresse naar Leading Lady.

 

Een andere naam die beter past in deze tijd

En zo vinden we dat naast een ander concept ook een andere naam beter past in deze tijd:

Logo LLD alleen letters

Als je leidend wilt zijn in je functie als (directie)secretaresse, officemanager, managementassistent of personal assistant heb je bepaalde competenties en vaardigheden nodig. Hierop kun je trainen. 

 

 

 

Dat kan via Leading Lady Day op twee manieren:

 

1. VIP Leading Lady Day

Heb je dat al eens meegemaakt? Een training met minimaal 15 personen of zelfs véél meer. Je voelt je vaak een nummer tussen al die andere deelnemers. De trainer praat en praat, concentratie is hard nodig. Als je geluk hebt wordt jouw vraag behandeld. Maar meestal blijft het oppervlakkig en moet je heel erg je best doen om het geleerde toe te passen op jouw eigen situatie. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een hoofd vol informatie. Hopelijk blijft het hangen. 

Dat kan ook anders! 

 

Een individuele professionaliseringslag:

Leading Lady biedt een exclusief maatwerk aan voor een 1-op-1 scholing voor mensen die in het officemanagement werkzaam zijn en die zeer gemotiveerd zijn om zich verder te ontwikkelen. Je wilt graag alle aandacht van de trainer. Je wilt dat het om jou gaat en niet om een andere deelnemer.

2. Leading Lady Day met gelijkgestemden

Je ken het wel: reguliere trainingen met minimaal 15 personen of zelfs véél meer. Als je geluk hebt maak je kennis met je buurvrouw aan linker- en rechterzijde. Van de rest hoor je wel een naam, maar die vergeet je weer. Je aandacht is bij het onderwerp waarvoor je gekomen bent. De trainer praat en praat, concentratie is hard nodig. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een hoofd vol informatie. Hopelijk blijft het hangen. Hoe de andere deelnemers het gaan toepassen weet je niet. Je hebt ze niet goed of helemaal niet leren kennen.

Dat kan ook anders!

 

Een professionaliseringslag met gelijkgestemden

Een dag waarop maximaal 8 vakgenoten elkaar ontmoeten die op hetzelfde niveau werken, met dezelfde vraagstukken en dezelfde secretaresseopleidingsbehoeften