Stadsfonds Hilversum stelt Ingrid Geul aan als fondsmanager

woensdag 17 februari 2015

De stichting Stadsfonds Hilversum heeft een fondsmanager aangesteld die namens het stichtingsbestuur verdere uitvoering geeft aan het Stadsfonds. Het bestuur van de stichting was op zoek naar een persoon die sterk is in communicatie, een organisator die de ondernemerstaal spreekt. Een zelfstandige professional, wonend in Hilversum die verschillende belangen bij elkaar weet te brengen en te koppelen.
De stichting Stadsfonds Hilversum heeft deze persoon gevonden in Ingrid Geul, 48 jaar, zelfstandig ondernemer en bijna twintig jaar woonachtig in Hilversum.

Voor zo'n tien uur per week gaat zij aan de slag met het begeleiden, faciliteren en stimuleren van aanvragen uit de gebieden en het in eerste instantie beoordelen van deze aanvragen op volledigheid en kans van slagen. De nog niet georganiseerde gebieden helpt zij te organiseren. Ze houdt zich bezig met de communicatie (social media) en administratie rondom het fonds en is zij gesprekspartner van de gemeentelijke organisatie over het Stadsfonds.

Over Ingrid Geul

Ingrid Geul, directeur/eigenaar van het bedrijf Leading Lady. In januari 2015 vierde zij haar 21ste jaar als zelfstandig ondernemer. Ze heeft in al die jaren veel verschillende werkervaringen opgedaan, die van nut zijn in de functie van Fondsmanager.
Naast haar werk als coach in het officemanagement was ze op zoek naar een maatschappelijke functie. De Fondsmanagersfunctie sluit mooi aan op haar wens. De combinatie 'ondernemerschap' en 'maatschappelijk' trekt haar erg aan. Ze is iemand die mensen en partijen weet te verbinden en ervaring heeft met het werken met/voor ondernemersverenigingen/collectieven.
In haar vrije tijd is ze actief geweest in het opzetten en besturen van ondernemersverenigingen. In 1999 richtte zij samen met Theo Rein, Sander Rein en Frank Meester Jong MKB Gooi- & Vechtstreek op. Tot eind 2005 zat ze met veel plezier in het bestuur. Nadien is ze vijf jaar voorzitter geweest van MOVE, een vervolg op Jong MKB. Dit zijn mooie ervaringen die ze graag meeneemt in de functie van Fondsmanager. Zo ook de ervaringen en de mensen die ze heeft leren kennen in het jaar dat ze projectleider was voor de promotionele activiteiten voor de Winkeliersvereniging van de Gooische Brink in Hilversum.

Over Stadsfonds Hilversum

In Hilversum is per 2015 het stadsfonds gestart. Een fonds voor en door ondernemers, gevoed door een gevraagde tariefsverhoging van de OZB niet-woningen. Daarnaast stort de gemeente een rechtstreekse bijdrage in het fonds. Ondernemers zijn dan ook alle organisaties, die vastgoed gebruiken of bezitten, niet zijnde woningen. In het fonds participeren alle OZB niet-woningen betalers uit de gemeente Hilversum. Dit zijn bijvoorbeeld scholen, het ziekenhuis, winkels, horeca, sportfaciliteiten, kantoren, zorghuizen. Met het fonds kunnen allerlei collectieve zaken, zowel Hilversum breed als lokaal per wijk, gefinancierd worden. De stichting Stadsfonds Hilversum i.o. beheert het geld. Onder deze stichting functioneren ca. 15 zogenaamde trekkingsgebieden. Deze gebieden kunnen de extra betaalde OZB in hun gebied inzetten.
www.stadsfondshilversum.nl