De functie van secretaresse is een vak apart. Daarom is het regelmatig met elkaar van gedachten wisselen over diverse issues heel erg nuttig. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van intervisie.
Op 10 maart 2020 - tijdens Secretaresse by the Sea in Middelburgorganiseren we een intervisie voor een kleine groep secretaresses waarin het onderwerp‘oplossingsgericht denken’ centraal staat.

Focussen op de oplossing

De kracht van creatief en oplossingsgericht denken en werken is groot. Hierdoor komen de mooiste ideeën tot stand en is het uiteindelijke resultaat vaak verbluffend goed. Stel vast wat de situatie is en wat mogelijke oplossingen zijn. Door deze werkwijze te hanteren komen er meermaals niet voor de hand liggende en goed werkende oplossingen naar voren.

Intervisie

Dat is wat we gaan doen op 10 maart a.s. Neem jouw eigen thema mee. Door te luisteren, te bevragen en te reflecteren, maar ook door te horen wat anderen zouden doen in jouw situatie, kom jij tot nieuwe inzichten.

Wat is intervisie?

Intervisie is een professionele uitwisseling tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Het doel is de deskundigheid van de betrokkenen te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren. Een intervisiegroep biedt een veilige omgeving. Elke deelnemer krijgt de gelegenheid haar ‘hart te luchten’, vragen te stellen, te luisteren, te adviseren en bezwaren te uiten. In het tweede deel van de intervisie gaan we aan de slag met het onderwerp door er verder over te praten en vooral oplossingsgericht te denken.

Waarom doe je mee aan een intervisie?

Tijdens de intervisie praten we met elkaar over de dagelijkse werkpraktijk. Door middel van te luisteren naar en vragen te stellen over elkaars verhalen, problemen en successen kom jij zelf tot nieuwe inzichten in jouw eigen werk- en denkgedrag. We helpen elkaar door ervaringen en kennis met elkaar te delen. Je zult ontdekken dat je meer diepgaand praat over je secretaressevak en de wijze waarop je functioneert.Van tevoren dien je jouw vraagstuk in.
Tijdens de intervisie ga je - onder begeleiding van Leading Lady, Ingrid Geul - aan de slag met jouw vraagstuk. 

Geef je op!

Heb je de ambitie om je persoonlijk verder te ontwikkelen? Dan is deze intervisie iets voor jou.
Bekijk de website van Secretaresse by the Sea

Wil je intervisie bij jou op het bedrijf samen met je collega-secretaresses? Dat kan! Neem contact op met Leading Lady Ingrid Geul