Ik ben Ingrid Geul en al 25 jaar zelfstandig ondernemer in de branche van managementondersteuners.
Ik leid mensen op, breng ze naar een hoger level. En houd ze enthousiast voor het vak door middel van training en coaching.

Wie ben ik nog meer?

Uitdagingen zijn voor mij uitnodigingen. Ik neem daarin het voortouw en kom graag met resultaat. Ik ben nu eenmaal een ambitieus persoon.
Mensen maken mij mee als een energiek, goedlachs persoon. Iemand die het makkelijk afgaat. Maar zo is het niet altijd (zie mijn levenslessen).

Waar word ik gelukkig van?

Persoonlijk word ik gelukkig van mooie geuren en kleuren. Ik kan intens genieten van de geur van een kruid of theesoort of de kleur van een bloem en bijvoorbeeld de blauwe lucht.
Zon, zee en strand, daar word ik ook heel gelukkig van. En dan niet op de hete dagen met een bikini aan. Maar juist als het weer wat koeler is en de wind in door je haren gaat.

In mijn werk word ik gelukkig van mensen die inzicht krijgen hoe het ook anders kan, dat ze openstaan voor verandering en het ook daadwerkelijk gaan doen.
Samenwerken met anderen en tot een mooi resultaat komen maakt mij ook erg blij.

Wat is mijn ‘drive’?

Mijn drive is: kansen pakken als die zich voordoen. Zonder er te veel bij na te denken of ik het wel of niet kan. Een beetje lef tonen is daarbij wel nodig.

Voor elk probleem is er wel een oplossing is mijn motto.
Het gaat hierbij niet eens alleen om mijzelf, maar juist ook om anderen te stimuleren om kansen te zien en op het juiste moment in te stappen.
En ik geloof heel sterk dat toeval niet bestaat, maar wel zinvol toeval. Je moet echter goed opletten anders gaat het aan je voorbij.

Waarom ben ik dé persoon die de manager en/of de assistant kan helpen in goed officemanagement?

Waarom ik degene ben die de manager en/of de managementondersteuner kan helpen is mijn 25 jaar ervaring in deze branche.
Daarnaast ben ik een persoon die oplossingsgericht denkt en handelt. Er is altijd wel iets mogelijk om een probleem op te lossen.
Ik ben altijd bezig met het vinden van tools waarmee je nog efficiënter of effectiever kan werken. Die kennis wil ik graag delen.

Levenslessen tellen mee

Maar eigenlijk zijn het ook mijn levenslessen die ik meeneem als coach. Tot mijn veertigste jaar verliep eigenlijk alles op rolletjes. Tenminste dat dacht ik. Ik had niet in de gaten dat ik mezelf behoorlijk aan het uitputten was. Door alsmaar door te hollen en niet vaak genoeg stil te staan bij wat ik meemaakte of aan het doen was. En op een gegeven moment zei mijn lijf : STOP.
Ik raakte in een burn-out.

De burn-out-periode was voor mij een echte levensles.
Wat ik leerde van mijn burn-out is dat je eerst moet accepteren wat je overkomt voordat je beter kunt worden. Ik begreep werkelijk niet dat dit míj overkwam. Pas toen ik het door had kon ik werken aan mijn herstel.
De burn-out leerde mij wat werkelijk belangrijk voor me is. Het liet mijn tekortkomingen zien en juist waar ik goed in ben. Door keuzes te maken en aandacht te geven aan waar ik blij van werd begon ik weer beter te worden.

Rouwen
Deze burn-out-periode heeft mij zeer geholpen bij wat een paar jaar later in mijn leven gebeurde: het plotseling overlijden van mijn echtgenoot, de vader van mijn kinderen en waarmee ik al 31 jaar samen was. Doordat ik veel meer had gekozen wat ik leuk vond om te doen en op de juiste momenten rust inbouwde in mijn drukke bestaan, lukte het mij om goed te kunnen rouwen. Keuzes maken en focussen waren in deze periode heel belangrijk. En dat is het nog steeds.

Voorzitter van de NVD

Vanwege mijn verlangen om het vak van managementondersteuners onder de aandacht te houden ben ik sinds juni 2019 voorzitter van het grootste netwerk in Nederland voor directie- managementondersteuners: de NVD. In deze vrijwillige functie kan ik mijn missie verder uitdragen omdat deze vereniging graag invloed wil uitoefenen op de verandering van de functie via scholen en bedrijven.

Missie

Mijn missie is het vak van managementondersteuning onder de aandacht te houden op de werkvloer. Het is een prachtig vak, dat écht bijdraagt aan de fundering van een bedrijf of organisatie. Het is de kunst om de meerwaarde ervan te zien en te laten zien.