In mijn periode van verdrietverwerking heb ik veel boeken gelezen. Het hielp mij in mijn rouwproces. En ik lees nog steeds om aandacht te geven aan het litteken op mijn hart. Ik deel hier de boeken die mij geïnspireerd hebben.

Toen ik je zag

Isa Hoes

Een prachtig boek om te lezen. Je kijkt als het ware mee met het leven van twee mensen die ontzettend dol op elkaar zijn. Ze beoefenen hetzelfde vak (acteur) en gunnen elkaar veel. Ze krijgen samen kinderen, verhuizen naar een rustigere buurt. En langzamerhand zie je het verschil komen. Antonie raakt depressief.

Ik las het boek vóórdat mijn man depressief werd. Was dat toeval? Misschien.
Ook mijn vriendinnen hadden het boek gelezen. We zijn allemaal fan van Isa Hoes.
En door dit boek begrepen zij gelijk in welke situatie ik mij begaf toen ik hen vertelde wat er met mijn man aan de hand was.

Dat is misschien wel het grootste goed van dit boek. Dat je na het lezen ervan je in kunt leven in de situatie van de ander zonder dat je het zelf ooit hebt meegemaakt. Waardoor je de ander tot steun kunt zijn. Want reken maar dat die ander je nodig heeft.

Impactvolle ervaringen in je leven vragen om (h)erkenning en liefdevolle aandacht met als doel om wat er is gebeurd echt aan te kijken, te doorvoelen, te accepteren en vervolgens opnieuw te integreren in je levensverhaal.

Face your life-changing event