Scheiding (van je partner, je ouders, van je land)

De gevolgen van een scheiding heeft grote impact op het dagelijks functioneren van de betrokkenen (individueel, het gezin, de relatie met vader/moeder, de ex-partner en ook als werknemer). 

Scheiden doet lijden

Net als bij overlijden begint het vaak met ongeloof, dan ontkenning, vervolgens woede, het gevecht aangaan, machteloosheid en uiteindelijk de aanvaarding, het accepteren van de realiteit.

Scheiden is ook rouwen

Maar het aanvaarden kan ook uitblijven als je in je situatie blijft hangen of een slachtofferrol aanneemt. Er komt weinig uit je handen.

Minder goed in dagelijks functioneren

Je leven is veranderd. Niets is meer hetzelfde. En er moet zó veel geregeld worden, maar je bent er met je kop niet bij. Dat geeft onzekerheid. Sommigen denken “Ben ik wel goed genoeg?”

Face your life-changing event

Wie ben jij na de scheiding (van je partner, van je ouders)? Hoe is het met je gesteld? Hoe gaat het echt met je? 

Ga onder begeleiding je levensverandering(en) aankijken om weer leiding te krijgen over je leven.

Bewust aandacht geven aan je verdriet helpt je de scheiding te verwerken en opnieuw te integreren in je levensverhaal.

Blogs over scheiding

Ondernemer Dennis: “Het verdriet om het faillissement en de scheiding kwam pas jaren later”

“Hier wil ik mijn persoonlijke verhaal delen over hoe een bedrijfsfaillissement en een echtscheiding mijn leven compleet op zijn kop zette.
Het verdriet om het faillissement en de scheiding kwam er pas jaren later uit. Ik dacht dat ik alles goed had verwerkt, maar in werkelijkheid had ik mijn emoties onderdrukt en genegeerd. Ik was zo gefocust op het overleven en het opnieuw opbouwen van mijn leven dat ik geen ruimte had om te rouwen om wat ik had verloren. Maar dat betekende niet dat het verdriet weg was. Het bleef zich opstapelen in mijn onderbewustzijn, totdat het te veel werd om te dragen.”

Lees verder

Rouwen doe je niet enkel bij overlijden

Rouwen doe je niet alleen bij een overlijden. Ook voor, na of tijdens een scheiding (verlies van een gezamenlijk leven), ontslag (verlies van je baan en ook collega’s), pensionering (verlies van je werkend bestaan) en ziekte (verlies van vertrouwen in je lichaam) heb je tijd en aandacht nodig om het verlies te verwerken.

Lees verder