Ontslag

Dat jou de wacht wordt aangezegd kan een zeer impactvolle gebeurtenis voor je zijn. Zeker als je het niet ziet aankomen, dan is het er plotseling en val je in een diep gat. Maar ook als je het al langer van tevoren weet dat er iets te gebeuren staat.

Het doet wat met je zelfvertrouwen

Wanneer vallen er ontslagen en zit jij daarbij?

Een periode van angst en onzekerheid waardoor je veel stress in je lijf opslaat.  

Een ontslag geeft een knauw aan je zelfvertrouwen. Het verliezen van je baan maakt je verdrietig, moe, lamgeslagen. Hoe krijg je dan weer leiding over je eigen leven? 

Face your life-changing event

Wie ben jij nu na het ontslag, na het verliezen van je baan? Hoe is het geestelijk en lichamelijk met je gesteld? Hoe gaat het echt met je? 

Ga onder begeleiding je levensveranderende gebeurtenis aankijken om weer leiding te krijgen over je leven.

Bewust aandacht geven aan je verdriet helpt je het ontslag te verwerken en opnieuw te integreren in je levensverhaal.

Blogs over ontslag

Ondernemer Dennis: “Het verdriet om het faillissement en de scheiding kwam pas jaren later”

“Hier wil ik mijn persoonlijke verhaal delen over hoe een bedrijfsfaillissement en een echtscheiding mijn leven compleet op zijn kop zette.
Het verdriet om het faillissement en de scheiding kwam er pas jaren later uit. Ik dacht dat ik alles goed had verwerkt, maar in werkelijkheid had ik mijn emoties onderdrukt en genegeerd. Ik was zo gefocust op het overleven en het opnieuw opbouwen van mijn leven dat ik geen ruimte had om te rouwen om wat ik had verloren. Maar dat betekende niet dat het verdriet weg was. Het bleef zich opstapelen in mijn onderbewustzijn, totdat het te veel werd om te dragen.”

Lees verder

Rouwen doe je niet enkel bij overlijden

Rouwen doe je niet alleen bij een overlijden. Ook voor, na of tijdens een scheiding (verlies van een gezamenlijk leven), ontslag (verlies van je baan en ook collega’s), pensionering (verlies van je werkend bestaan) en ziekte (verlies van vertrouwen in je lichaam) heb je tijd en aandacht nodig om het verlies te verwerken.

Lees verder

Onverwachts ontslag

Via een wekelijkse vergadering werd het gewoon medegedeeld. Mijn functie hield op te bestaan. Ze gingen de afdeling afstoten, dus van iedereen die daar werkzaam was werd ook afscheid genomen.
Onverwachts ontslag, dat doet wat met je.

Lees verder