Mijn boekenplank & blogs

Impactvolle gebeurtenis
Verdriet maakt je eenzaam
Verdriet maakt je stil of juist schreeuwerig
Verdriet verdoofd
Verdriet slaat je lam
Verdriet voelt vaak onbegrepen

Mijn boekenplank

In mijn periode van verdrietverwerking heb ik veel boeken gelezen. Het hielp mij in mijn rouwproces. En ik lees nog steeds om aandacht te geven aan het litteken op mijn hart. Ik deel hier de boeken die mij geïnspireerd hebben.

De meeste boeken hebben een doorlink naar bol.com. Ik prefereer het kopen van een boek bij een lokale boekhandel. Mijn favorieten zijn Libris Voorhoeve in Hilversum en Xantippe Unlimited in Amsterdam (Jordaan)

Pijn niet willen doorgeven
Aan kinderen en kleinkinderen
Lukt niet met stilzwijgen.

Een tijd, een land, een leven dat niet meer is.
Verdriet door wat er was.
En wie ben je nu zonder dat?

Het verleden laat sporen na.
Het beïnvloedt jouw verdere leven.
Is het mogelijk de sporen om te buigen?

Blogs

In mijn periode van verdrietverwerking heb ik regelmatig mijn gevoel van mij afgeschreven. Dat luchtte op. Het hielp mij in mijn rouwproces. En nog steeds vraagt het litteken op mijn hart om aandacht. Dus ik blijf schrijven.  Ik deel hier mijn verhaaltjes. Niet alles is van mijzelf. Je leest ook teksten die mij inspireren.

Een retourtje hemel

Het is echt bijzonder wat mij gebeurde…

Ik heb wel eens van die dagen dat ik in mijn hoofd in gesprek ben met mijn lief die is heengegaan. De aanleiding is meestal een hulpvraag of een herinnering die me plotseling te binnen schiet. En als ik een binnenpretje heb dan zeg ik tegen de hemel: “Zie jij dat ook?”,  wetende dat hij zou mee grinniken.

Lees meer

Ondernemer Dennis: “Het verdriet om het faillissement en de scheiding kwam pas jaren later”

“Hier wil ik mijn persoonlijke verhaal delen over hoe een bedrijfsfaillissement en een echtscheiding mijn leven compleet op zijn kop zette.
Het verdriet om het faillissement en de scheiding kwam er pas jaren later uit. Ik dacht dat ik alles goed had verwerkt, maar in werkelijkheid had ik mijn emoties onderdrukt en genegeerd. Ik was zo gefocust op het overleven en het opnieuw opbouwen van mijn leven dat ik geen ruimte had om te rouwen om wat ik had verloren. Maar dat betekende niet dat het verdriet weg was. Het bleef zich opstapelen in mijn onderbewustzijn, totdat het te veel werd om te dragen.”

Lees meer

Wanneer een intens verdriet me overvalt

Het kan je zomaar overkomen dat een intens verdrietig gevoel je overvalt. Je weet niet waarom het nu opeens gebeurt. Het slaat je lam. Doelloos is je dag. Niets komt meer uit je handen. Het enige wat je kan doen is er aan toegeven.

Lees meer

Bewust zijn van de natuur ontspant

Wat me opviel op straat, toen ik net in Amsterdam woonde, dat zoveel mensen in zichzelf praatten. Voornamelijk jonge mensen. Tot ik de kleine witte knopjes in hun oren zag, verscholen onder het haar of een muts…

Lees meer

Onverwachts ontslag

Via een wekelijkse vergadering werd het gewoon medegedeeld. Mijn functie hield op te bestaan. Ze gingen de afdeling afstoten, dus van iedereen die daar werkzaam was werd ook afscheid genomen.
Onverwachts ontslag, dat doet wat met je.

Lees meer