In mijn periode van verdrietverwerking heb ik regelmatig mijn gevoel van mij afgeschreven. Dat luchtte op. Het hielp mij in mijn rouwproces. En nog steeds vraagt het litteken op mijn hart om aandacht. Dus ik blijf schrijven.  Ik deel hier mijn verhaaltjes. Niet alles is van mijzelf. Je leest ook teksten die mij inspireren.

Na de feestdagen is het huis weer leeg

Als de kinderen het huis uit zijn dan kijk je uit naar de momenten dat er reden is voor hen om naar huis te komen.
Zo zijn de kerstdagen en de viering van het nieuwe jaar uitgelezen momenten.

Zálig om ze voor meer dan 1 dag om je heen te hebben. Met slaperige gezichten verschijnen ze aan het ontbijt, weer even zoals vroeger. Gezamenlijk een wandeling maken of met de auto rijden naar familie. Lang dineren, verhalen vertellen en aanhoren. Het kan je niet lang genoeg duren.

Maar je weet al wat daarna komt: ze gaan weer hun eigen weg. En wie weet hoe lang het dan duurt voordat je ze weer ziet? Het is voor veel ouders even slikken.

Herken je dit? Heb je moeite de balans in het leven te vinden nu de kinderen de deur uit zijn? Lees verder.

Rouwen doe je niet alleen bij overlijden. Ook voor/na/tijdens een scheiding, ontslag, ziekte, pensionering, of een empty-nest is er rouw. Verdriet om wat je is overkomen. Zet een rouwcoach / rouwmentor in om zelf weer te kunnen sturen.

Impactvolle ervaringen in je leven vragen om (h)erkenning en liefdevolle aandacht met als doel om wat er is gebeurd echt aan te kijken, te doorvoelen, te accepteren en vervolgens opnieuw te integreren in je levensverhaal.

Face your life-changing event