Overlijden

Grote impact heeft het op je leven als een dierbare (opeens) overlijdt. Niemand is opgewassen tegen definitief afscheid nemen, het maakt jouzelf ook een beetje dood.

De wereld gaat gewoon door

Onwerkelijk, lam geslagen, verdoofd, stil, eenzaam, soms onbegrepen. Jouw leven staat stil.
Het verbaast je dat de wereld gewoon doordraait terwijl jij zo’n groot verdriet hebt. Met moed in de schoenen ga jij ook ‘gewoon’ verder. 

En zo hobbel je door. Tot het niet meer gaat. 

Lichamelijke klachten, heel erg moe, huilerig, vluchtgedrag. Het zijn voorbeelden van uitingen van onverwerkt verdriet.

Face your life-changing event

Wie ben jij nu na het verliezen van je dierbare (partner, ouder(s), vriend(in), kind, huisdier)? Hoe is het met je gesteld? Hoe gaat het echt met je? 

Ga onder begeleiding je levensveranderende gebeurtenis aankijken om weer leiding te krijgen over je leven.

Bewust aandacht geven aan je verdriet helpt je het overlijden van je dierbare te verwerken en opnieuw te integreren in je levensverhaal.

Blogs over overlijden

Een retourtje hemel

Het is echt bijzonder wat mij gebeurde…

Ik heb wel eens van die dagen dat ik in mijn hoofd in gesprek ben met mijn lief die is heengegaan. De aanleiding is meestal een hulpvraag of een herinnering die me plotseling te binnen schiet. En als ik een binnenpretje heb dan zeg ik tegen de hemel: “Zie jij dat ook?”,  wetende dat hij zou mee grinniken.

Lees verder

Rouwen doe je niet enkel bij overlijden

Rouwen doe je niet alleen bij een overlijden. Ook voor, na of tijdens een scheiding (verlies van een gezamenlijk leven), ontslag (verlies van je baan en ook collega’s), pensionering (verlies van je werkend bestaan) en ziekte (verlies van vertrouwen in je lichaam) heb je tijd en aandacht nodig om het verlies te verwerken.

Lees verder

Na 8 jaar is de wond een litteken

21 september. De zon schijnt volop. Net als 8 jaar geleden. Toen gebeurde dat vreselijke en was Aad er niet meer, zo van de een op andere dag. Ik kan het nu na 8 jaar met droge ogen vertellen.

Lees verder