Met pensioen gaan

De pensioengerechtigde leeftijd is in zicht of is al voorbij. Er ontstaat een leegte wanneer het dagelijkse werkritme verdwijnt.  Je (sociale) leven is veranderd want je hebt zeeën aan vrije tijd en de voldoening die je uit je werk haalde is weg. Terwijl je nog zo fit bent voel je je nutteloos en wellicht ook bozig. 

Stoppen met werken is een grote verandering

Afscheid nemen (vrijwillig of niet) van het werkend bestaan levert (onbewust) verdriet op. 

Met pensioen gaan is een belangrijk moment in iemands leven.

Maar we zijn er meestal slecht op voorbereid. Dat is eigenlijk best gek. Want het is een belangrijk ‘life event’ wat veel impact heeft op je leven.

 

Face your life-changing event

Wie ben jij nu je gestopt bent met werken? Hoe is het met je gesteld? Hoe gaat het echt met je? 

Ga onder begeleiding je levensverandering(en) aankijken om weer leiding te krijgen over je leven.

Bewust aandacht geven aan je verdriet helpt je het afscheid van het werkend bestaan te verwerken en opnieuw te integreren in je levensverhaal. Daarna komt er weer ruimte om te voelen wat jouw toekomstige wensen zijn en hoe je die gaat vervullen. 

Blogs over pensioen

Rouwen doe je niet enkel bij overlijden

Rouwen doe je niet alleen bij een overlijden. Ook voor, na of tijdens een scheiding (verlies van een gezamenlijk leven), ontslag (verlies van je baan en ook collega’s), pensionering (verlies van je werkend bestaan) en ziekte (verlies van vertrouwen in je lichaam) heb je tijd en aandacht nodig om het verlies te verwerken.

Lees verder